Pilates Bergen - Treningsstudio med Pilatesmetoden

Pilates Bergen,
Strandgaten 10,
6. etg.,
5013 Bergen, Norge
Tlf.: 953 63 508
E-post: pilates@hotmail.no

Toppbilde 3
Hjem Om oss Om Pilates Vårt treningstilbud Priser Tider
Sertifiseringskurs Kontakt Bilder Artikler Linker
 

SidebildeOm Pilates

8 grunnprinsipper

1. AVSPENNING:

Å kunne være avslappet samtidig som man trener er svært viktig. Poenget er ikke at man skal legge hele kroppen fra seg og kollapse, men at man bare anstrenger det området man trener for øyeblikket, uten å være anspent i resten av kroppen.

2. KONSENTRASJON:

Pilatesøvelsene krever konsentrasjon, d.v.s. at du fokuserer på hva du gjør og hvordan du gjør det. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Øvelsene vil da bli mye mer effektive og du blir tvunget til å legge vekk alt annet, som jobb, husarbeide, ting du skulle ha gjort etc.
Josef Pilates sa:
"Konsentrer deg om å oppnå riktig bevegelse hver gang du trener. Hvis bevegelsen gjøres på feil måte, mister den sin verdi for kroppen".

3. KOORDINASJON:

Alle Pilatesøvelsene er koordinasjonskrevende, d.v.s. at du må fokusere på flere ting samtidig. Det kan føles vanskelig i begynnelsen, men det tar ikke lang tid før man mestrer det og du vil da merke at du også mestrer andre aktiviteter bedre, som skigåing, tennis, aerobic, dansing, etc.

4. PLASSERING:

Pilatesøvelsene er ikke nødvendigvis så spesielle. Det er måten vi gjør det på som gjør treningen så unik. Viktigst av alt er at vi plasserer kroppen i en korrekt linje. Det betyr at vi konstant jobber med kroppsholdning som også vil gi deg et mer bevisst forhold til hvordan du bærer og bruker kroppen din i det daglige.

5. PUSTEN:

De fleste bruker dessverre ikke lungene sine fullt ut, d.v.s. at man puster alt for høyt oppe i brystkassen, noe som gir et alt for dårlig oksygenopptak og ikke minst, skuldrene løftes lett opp og man blir anspent. I Pilatestreningen bruker vi pusten aktivt i alle øvelsene vi gjør. Dette er en dyp, aktiv pust som øker oksygenopptaket betraktelig. Man vil da umiddelbart slappe bedre av, musklene vil bli mer utholdende og avfallsstoffer vil bli fraktet ut av kroppen. Denne gode pusten vil hjelpe deg enormt i det daglige også.

6. FLYTENDE BEVEGELSER:

Alle øvelsene i Pilatesmetoden utføres med rolige, kontrollerte og flytende bevegelser. Man får tid til å tenke over hva man gjør og hvordan man gjør det. Dette fører til at man får maksimalt utbytte av hver bevegelse og av hver øvelse. Ingenting skjer i rykk og napp eller med plutselige,brå bevegelser. Treningen blir svært skånsom, men allikevel effektiv. Selv personer med skader eller plager som stiv nakke, vond rygg, etc. kan trygt trene.

7. SENTRERING:

I Pilatesmetoden ligger senteret i kroppen mellom de nederste ribbeina og hoftebeina. Dette senteret går som et bredt belte rundt hele midjen. Ved å styrke dette senteret får man ikke bare en flat mage, men danner også en aktiv og reell støtte for all bevegelse, man danner et slags korsett. Dette innebærer rett og slett at man i hver eneste øvelse aktiviserer både den rette bukmuskulaturen og de skrå magemusklene.

8. UTHOLDENHET:

Gjør man Pilatesøvelsene på en korrekt måte, unngår man å få en forkortet og "bulkete" muskulatur, selv om musklene styrkes. Vi jobber hele tiden med å forlenge musklene, noe som gjør dem mye mer utholdende. Dette vil du også merke når du gjør kondisjonskrevende trening. Lang muskulatur betyr også at du blir mykere og mer løs og ledig. Altså vil du føle deg mer avslappet samtidig som du blir sterkere.

[ Til toppen ]

 
Hjem - Om oss - Om Pilates - Vårt treningstilbud - Priser - Tider
Sertifiseringskurs - Kontakt - Bilder - Artikler - Linker
Pilates Bergen Pilates Bergen, Strandgaten 10, 6. etg., 5013 Bergen, Norge   Tlf.: 953 63 508
E-post: pilates@hotmail.no   URL: http://www.pilates.no
Webdesign: Morten B. Helland